15 Σεπ 2022



Το δηλητήριο της μέλισσας σκοτώνει τα επιθετικά καρκινικά κύτταρα του μαστού!!

Χρησιμοποιήθηκε το δηλητήριο 312 μελισσών και κουμπουρών από το Περθ, τη Δυτική Αυστραλία, την Ιρλανδία και την Αγγλία, η Dr Ciara Duffy του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας Harry Perkins και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας, απέδειξε την επίδραση του δηλητηρίου στην κλινική υποτύποι καρκίνου του μαστού, συμπεριλαμβανομένου του τριπλού αρνητικού καρκίνου του μαστού, που έχει περιορισμένες επιλογές θεραπείας.


Αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο έγκριτο διεθνές περιοδικό npj Precision Oncology αποκάλυψαν ότι το δηλητήριο μελισσών κατέστρεψε γρήγορα τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού και καρκινικά κύτταρα του μαστού εμπλουτισμένα με HER2.

Ο Δρ Ντάφι είπε ότι στόχος της έρευνας ήταν να μελετήσει τις αντικαρκινικές ιδιότητες του δηλητηρίου μελισσών και μιας ένωσης, μελιθίνης, σε διάφορους τύπους καρκινικών κυττάρων του μαστού.

«Κανείς δεν είχε συγκριθεί πριν τις επιδράσεις του μελιτινικού δηλητηρίου μέλισσας σε όλους τους διαφορετικούς υποτύπους του καρκίνου του μαστού και των φυσιολογικών κυττάρων»

"Το δηλητήριο της μέλισσας σε φυσιολογικά κύτταρα του μαστού και σε κύτταρα κλινικών υποτύπων του καρκίνου του μαστού: θετικός καρκίνος του μαστού των ορμονικών υποδοχέων, εμπλουτισμένος με HER2 και τριπλά αρνητικός"

Ο Dr. Duffy εξέτασε επίσης αν η μελιτίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με υπάρχοντα φάρμακα χημειοθεραπείας καθώς σχηματίζει πόρους ή τρύπες στις κυτταρικές μεμβράνες του καρκίνου του μαστού, επιτρέποντας ενδεχομένως την είσοδο άλλων θεραπειών σε καρκινικά κύτταρα για τη βελτίωση του κυτταρικού θανάτου.

Μελιτινικό δηλητήριο μέλισσας όπως η μελιτίνη μείωσε σημαντικά, επιλεκτικά και γρήγορα τη βιωσιμότητα του τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού και των εμπλουτισμένων κυττάρων καρκίνου του μαστού HER2.

Μια συγκεκριμένη συγκέντρωση δηλητηρίου μελισσών μπορεί να προκαλέσει το 100% του καρκινικού θανάτου, ενώ έχει ελάχιστες επιδράσεις στα κύτταρα.

«Βρήκαμε ότι η μελιτίνη μπορεί να καταστρέψει εντελώς τις μεμβράνες καρκινικών κυττάρων σε 60 λεπτά. "

Η μελιτίνη στο δηλητήριο της μέλισσας είχε επίσης ένα ακόμη αξιοσημείωτο αποτέλεσμα - σε 20 λεπτά, η μελιτίνη μπόρεσε να μειώσει σημαντικά τα χημικά μηνύματα από καρκινικά κύτταρα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη.

Βιβλιογραφία: https://www.ecocolmena.org/un-componente-llamado-melitina-del-veneno-de-la-abeja-puede-curar-el-cancer-de-mama/


Nicolas trainerbees, El Entomólogo, Burt's Bees, Biología

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου