18 Αυγ 2021



Παναγία και Μέλισσα!!

Όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει τη σημασία της ύπαρξης της μέλισσας για τη διατήρηση της ζωής στη γη και την ισορροπία των οικοσυστημάτων. Η μέλισσα είναι ένα μοναδικό δώρο του Θεού στον άνθρωπο, μία διαρκής ευλογία που εμείς οφείλουμε να διατηρούμε ως κόρην οφθαλμού.


Οφείλουμε προς δόξαν Θεού και συντασσόμενοι με το πνεύμα των Αγίων που χρησιμοποιούσαν το παράδειγμα της μέλισσας, να προβάλλουμε σήμερα σε όλο τον κόσμο την άριστη και ιδανική κοινωνία της μέλισσας για το καλό της ανθρωπότητας και το καλό όλου του κόσμου.

Οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο ανάβουν ένα κερί, από το κερί της μέλισσας, αυτού του ευλογημένου πλάσματος για να προσευχηθούν στον Ύψιστο και στην Κυρία Θεοτόκο, για να λάβουν τη βοήθεια σε όλα τους τα προβλήματα, αλλά και για να δοξάσουν το Θεό για τις ευεργεσίες του.

Ειδικά στις σημερινές δύσκολες εποχές, είναι επιτακτικό να ακούσουμε τη φωνή των Τριών Ιεραρχών και όλων των Αγίων, που με τα παραδείγματά τους μας δείχνουν τον δρόμο, για μία ιδανική κοινωνία.

Πριν δύο χρόνια καταστράφηκε ο ναός της Παναγίας των Παρισίων.

Το θαυμαστό γεγονός μέσα σε αυτή την καταστροφή ήταν ότι επέζησαν από την πυρκαγιά και τους τοξικούς καπνούς 180.000 μελισσών που ζούσαν σε τρεις κυψέλες στην οροφή του κτιρίου. Στο γεγονός αυτό αναφέρθηκαν παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία.

 Όμως τα θαυμαστά γεγονότα και τα σημεία των καιρών δε συμβαίνουν ποτέ τυχαία!

Η Παναγία δεν προστάτευσε αυτόν τον κτιστό ναό, αλλά προστάτευσε αυτά τα ευλογημένα έντομα τις μέλισσες που εργάζονται ακούραστα για τη σωτηρία της ζωής στον πλανήτη και των ανθρώπων. 

Ποιός ξέρει;

Ίσως να ξαναζωντανέψουν τον θρύλο της Αγιά Σοφιάς…

Απολυτίκιο..

"Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών"

ΥΓ.) Ήταν τέλη Οκτωβρίου του 2008 όταν άρχισε να φιλοτεχνήται....

Το Σεπτέμβριο του 2009 είχε δημιουργηθεί η πρωτότυπη και λιτή εικόνα της Παναγίας της Μελισσούς και φυλασσόταν στο σπίτι τού ανθρώπου που την φιλοτέχνησε....

Μάλιστα, το πρώτο βράδυ που η οικογένεια φιλοξένησε την εικόνα της Παναγίας της Μελισσούς, η Παναγία επισκέφθηκε στον ύπνο της την εξάχρονη κόρη του ζευγαριού και της μίλησε.....

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου