15 Νοε 2017



2o Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας.

2o Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας

-- Θέμα ομιλίας: Ελεγχόμενες συζεύξεις βασιλισσών: καταγραφή συμπεριφοράς σύζευξης βασιλισσών μακεδονικής (A.m. macedónica) και Κεκρόπιας μέλισσας (A.m. cecropia).

Από την Καθηγήτρια Φανή Χατζήνα

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα: Επιπτώσεις χημικών ουσιών (φυτοφαρμάκων και μελισσοφαρμάκων) σε ομάδες πρωτεϊνών της μέλισσας - δείκτες καταπόνησης του οργανισμό.

Από την Καθηγήτρια Φανή Χατζήνα.
Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα ομιλίας: Η Μακροβιότητα των μελισσοκόμων, ενδείξεις και αποδείξεις.

Από τον Κο Βασίλη Λιάκο, π. Καθηγητή της κτηνιατρικής σχολής του ΑΠΘ.


Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα ομιλίας: Διάσωση, βελτίωση και διατήρηση της Κεκρόπιας φυλής μελισσών.

Από τον Καθηγητή Πασχάλη Χαριζάνη


Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017





--Θέμα ομιλίας: Δίκτυο παρακολούθησης των μελιτοεκκρίσεων του πεύκου και ενημέρωσης των μελισσοκόμων. Η περίπτωση της Ρόδου.

Από την Κα Σ. Γούναρη

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα ομιλίας: Το οξαλικό οξύ ως μέσο καταπολέμησης της βαρρόα.

Από τον Καθηγητή Γ. Γκόρα.

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017



--Θέμα ομιλίας: Συσχέτιση της φυσικής θνησιμότητας του ακάρεως Varroa destructor με την προσβολή στις ενήλικες μέλισσες και στο γόνο.

Από τον Καθηγητή Δ. Μαυρονάσιο

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα ομιλίας: Τα αιθέρια έλαια κατά της βαρρόα. Τι λέει η έρευνα.

Από τον Κο Νικόλαο Παππά

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017



--Θέμα ομιλίας: Ανάλυση και ερμηνεία της μεταβολής του βάρους της κυψέλης σε μια περιοχή.

Από τον Μελισσοκόμο Μωυσή Σανοζίδη

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα: Ταυτοποίηση αμιγών μελιών: Ιδιαίτερα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά και η συμβολή της οργανοληπτικής αποτίμησης.

Από την Καθηγήτρια Χ. Τανανάκη.
Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα: H αντιμετώπιση των σφηκών στο μελισσοκομείο με τη χρήση χρωματικών παγίδων τύπου κυψέλης με πρωτεϊνούχο δόλωμα.

Από τον Καθηγητή Ε. Παππά
Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα ομιλίας: Επαγγελματική προσέγγιση παραγωγής βασιλικού πολτου.

Από την Καθηγήτρια Ελισάβετ Λαζαρίδου


Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα ομιλίας: Πως η 3η«Γεωργική Επανάσταση», θα επηρεάσει την μελισσοκομία; Η πορεία της, καθορίζεται αισθητά περισσότερο από τις επιλογές των επιστημόνων και του αστικού πληθυσμού, παρά από αυτές των μελισσοκόμων.

Από τον Μελισσοκόμο - Μαθηματικό Αλέξανδρο Γκουσιάρη.


Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα: Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί στη γύρη μελισσών (Apis mellifera L).

Από τον Κο Β. Λιόλιο.

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017







--Θέμα: Εποχιακή μεταβολή στην απόδοση συλλογής και στη σύσταση του δηλητηρίου της μέλισσας Apis mellifera L. Macedónica.

Από την Κα Αργενά Νικολία

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα: Πώς επηρεάζει η παγκόσμια νομοθεσία μελιού και οι εθνικές αποφάσεις τη διακίνηση του ελληνικού μελιού.

Από τον καθηγητή Α. Θρασυβούλου.
Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--Θέμα: Επίδραση των τροφοδοσιών στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του Βασιλικού Πολτού.

Ομιλία στα πλαίσια του 2ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Serai στα Γιάννενα στις 4 και 5 Νοεμβρίου 2017




--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου