25 Οκτ 2017



Προώθηση της μελισσοκομίας στην Ινδία.


KVIC για τη διανομή 75000 μελισσιών για την προώθηση της μελισσοκομίας Νέο Δελχί. 

Με την προοπτική της προώθησης της μελισσοκομίας στη χώρα, η Επιτροπή Khadi και Village Industries (KVIC) σχεδιάζει να διανείμει 75000 μελίσσια, σε διάφορες πολιτείες της χώρας. 
Το KVIC σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι η επιτροπή θα δίδει μελίσσια σε διάφορες περιοχές, όπως το Uttar Pradesh, το Uttarakhand, το Τζαμού και το Κασμίρ, την κοιλάδα Narmada στη Madhya Pradesh, περιοχή Bharatpur στο Rajasthan. 
Η πρωτοβουλία της KVIC αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 50.000 θέσεις εργασίας. 
Επίσης, ως μέρος της πρωτοβουλίας, η Επιτροπή έχει ήδη δώσει πάνω από 500 μελίσσια μεταξύ φυλετικών οικογενειών στο χωριό Arawali του Γκουτζαράτ. 
Ο Vinai Kumar Saxena, πρόεδρος του KVIC σε συνέντευξη Τύπου, πληροφόρησε ότι η επαγγελματική μελισσοκομία από εκπαιδευμένους ανθρώπους αναμένεται να συμπληρώσει το ετήσιο εισόδημα των ατόμων που εμπλέκονται στην επιχείρηση από τις 50.000. Επίσης, το πρόγραμμα πρέπει να αποδειχθεί χρήσιμο για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας των περιοχών. 
Είπε επίσης ότι η Κίνα συλλέγει μέλι από πάνω από 10 εκατομμύρια μελίσσια ενώ η Ινδία έχει μόνο 1,2 εκατομμύρια κυψέλες. 
Ο κύριος στόχος του KVIC είναι να διανείμει 125.000 μελίσσια το επόμενο έτος και να επιτύχει ένα συνολικό στόχο 10 εκατομμυρίων μελισσιών τα επόμενα χρόνια, πρόσθεσε.

πηγη  : beeculture.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου