26 Οκτ 2017



Ένα νέο Αυστριακό προϊόν πολλά υποσχόμενο για το βαρρόα, BeeVital HiveClean. .

Τεστ με βάση τα υπολείμματα στον πάτο της κυψέλης 

Χρησιμοποιείστε σχαρωτό πάτο ή ένα κολλώδες χαρτί στον πάτο της κυψέλης και ρίξτε το BeeVital HiveClean στο κελί του γόνου. 
Το επόμενο πρωί μετρήστε τις βαρρόες που έχουν πέσει στον πάτο. Τα αποτελέσματα δίνουν μια ιδέα για το επίπεδο της μόλυνσης. Στις κυψέλες με τον γόνο, ο αριθμός των παρασίτων διπλασιάζεται κάθε μήνα. Εάν ο αριθμός των νεκρών βαρρόων είναι πάνω από 30, μια εντατική θεραπεία που ενδείκνυται είναι 3 συνεχόμενες εφαρμογές, λαμβάνοντας υπόψιν και τον κύκλο ζωής του παρασίτου. 
Μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 18- 20 ημερών οι βαρρόες θα έχουν εξαληφθεί με 100% αποτελεσματικότητα. 
Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία! Με το BeeVital HiveClean η κυψέλη σας παραμένει υγιής! Ο πληθυσμός της βαρρόας μειώνεται στο ελάχιστο. Οι μέλισσες αναζωογονούνται με φυσικό τρόπο και παράγουν καλύτερης ποιότητας μέλι. Θεραπεία την 1η μέρα είναι αποτελεσματική μέχρι την 8η μέρα Θεραπεία την 6η μέρα είναι αποτελεσματική μέχρι την 14η μέρα 
Θεραπεία την 13η μέρα είναι αποτελεσματική μέχρι την 18η μέρα 
Με αυτόν τον τρόπο, στο τέλος του καλοκαιριού, το μελίσσι είναι έτοιμο και ασφαλές για τον χειμώνα. 

Συστατικά: νερό, σακχαρόζη, κιτρικό οξύ, οξαλικό οξύ, μυρμηκικό οξύ, εκχύλισμα πρόπολης, αιθέρια έλαια. 

Ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση! Προσαρμόστε το στην θερμοκρασία σώματος πριν από κάθε χρήση! Πριν από την χρήση, απομακρύνετε τα υπολείμματα κεριού! Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια! Φυλάξτε το μπουκάλι μακριά από παιδιά! 

Οδηγίες προφύλαξης: Διατηρήστε το προïόν σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε την έκθεση στον πάγο και την ηλιακή ακτινοβολία. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, το προϊόν μπορεί να διατηρηθεί μέχρι 6 μήνες. 

Πως χρησιμοποιείται; 
Πριν από κάθε χρήση είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε το προϊόν στην θερμοκρασία σώματος. Χρησιμοποιήστε το, κατά προτίμηση ,όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος κυμαίνεται από -1 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία είναι υπερβολικά υψηλή, οι μέλισσες αποχωρούν από τις κυψέλες, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αποδοτικότητα του. Ο καλύτερος χρόνος για την εφαρμογή του προϊόντος είναι αργά το απόγευμα γιατί οι περισσότερες μέλισσες βρίσκονται στην κυψέλη. Ρίξτε περίπου 15 mL από το BeeVital HiveClean στα κενά 7-8 κεντρικών πλαισίων επειδή εκεί είναι πιθανότερο να βρεθούν τα ακάρεα. 

Πως λειτουργεί; 
Η δράση του , δεν επηρεάζει τις μέλισσες και την ποιότητα του μελιού γιατί βασίζεται σε φυσικές μεθόδους. Μετά την ενστάλλαξη του προϊόντος στα πλαίσια, μικροσκοπικά σταγονίδια προσκολλούνται στο σώμα της μέλισσας. Με τις συνεχείς κινήσεις, οι μέλισσες το διανέμουν και στο υπόλοιπο μελίσσι. 
Το ΒeeVital HiveClean ενεργοποιεί το ένστικτο των μελισσών για καθαρισμό με αποτέλεσμα να καθαρίζουν με ακρίβεια τα κελιά και να απομακρύνουν τα νεκρές προνύμφες. 
Οι μέλισσες που έχουν προσβληθεί σοβαρά ή έχουν αποδυναμωθεί από την βαρρόα απομακρύνονται από το μελίσσι και συνήθως παρατηρούνται μπροστά από την κυψέλη. Το ΒeeVital HiveClean αλλάζει την οσμή της μέλισσας. Αυτή η αλλαγή, ενοχλεί την βαρρόα και την αναγκάζει να απομακρυνθεί από τον ξενιστή της, την μέλισσα. Ως αποτέλεσμα, τα παράσιτα πέφτουν στο πάτο της κυψέλης και πεθαίνουν. 
Ο θανατός τους δεν οφείλεται σε χρήση χημικών συστατικών. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές μόνο στο κάτω μέρος της κυψέλης. Με την σωστή χρήση του BeeVital HiveClean δεν υπάρχει αρνητική επίδραση στις μέλισσες, στον γόνο ή στην βασίλισσα. 

Ο σωστός χρόνος: 
Την άνοιξη, μετά την έναρξη αναζήτησης τροφής και εάν ο καιρός είναι ζεστός , κάντε ένα τέστ, ρίχνοντας 15 mL από το BeeVital HiveClean στο κέντρο της κυψέλης και το επόμενο πρωί ελέξτε τις βαρρόες που έχουν πέσει στον πάτο. 
Σε περίπτωση που παρατηρήσετε αυξημένο αριθμό, πρέπει να ακολουθήσετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία που θα οδηγήσει σε αναζωογόνηση του μελισσιού. Τον Ιούλιο/Αύγουστο, μετά την εξαγωγή του μελιού, ελέγξτε την κατάσταση του μελισσιού. Τότε, οι περισσότερες βαρρόες συνήθως βρίσκονται στα κελιά του γόνου. 
Η πιο εύκολη μέθοδος να το ελέγξετε είναι από τα υπολείμματα στον πάτο της κυψέλης. 
Τον Νοέμβρη/Δεκέμβρη, εάν η εξωτερική θερμοκρασία ξεπερνά τους 0°C, ενδεχομένως χρειάζεται μια νέα θεραπεία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα εξαλειφθούν τα παράσιτα της κυψέλης που φυσιολογικά θα επιβίωναν για 6 μήνες. Ένα τεστ ελέγχου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή ακόμη και τον χειμώνα.

πηγη : beevital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου