25 Αυγ 2020



Λουκουμάδες με Μέλι.

 ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ.........


"Λουκουμάδες με ανθόμελο, κανέλα και σουσάμι"

 

Υλικά για 4 άτομα (20 λουκουμάδες)

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

1 κ.γ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. ξίδι

1 λίτρο ηλιέλαιο για τηγάνισμα

5 κ.σ. ανθόμελο δικό μας.....

ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ..

Κανέλα

Σουσάμι λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ...

Σε λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα, με κυκλικές κινήσεις. 

Ρίχνουμε το ξίδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 έως 15 λεπτά να φουσκώσει η ζύμη.

Σε κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε τη ζύμη του λουκουμά. 

Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. 

Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. 

Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ' όλες τις πλευρές.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ........

Με την αριστερή παλάμη παίρνουμε ποσότητα από τη ζύμη και πιέζουμε τη γροθιά μας ώστε ο χυλός να βγει από τον αντίχειρα, με τη βοήθεια του βρεγμένου κουταλιού κόβουμε την ποσότητα και ρίχνουμε στο λάδι.........

Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. 

ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΛΙ.... 

Γαρνίρουμε με κανέλα και σουσάμι.......

Επιμέλεια σύνταξης: Γραμμένος Τομ Μελισσοκόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου